Internet "usporio" u znak protesta

Internet "usporio" u znak protesta

Internet "usporio" u znak protesta

U akciji pod nazivom "Internet Slowdown", neki od najpopularnijih web sajtova 10. septembra su korisnike dočekali simbolom sporog učitavanja u znak podrške održanju neutralnosti interneta.

Netflix, WordPress, Tumblr, Twitter, Etsy, Upworthy i Kickstarter neki su od preko 10 hiljada web sajtova koji su se 10.9.2014. pridružili globalnom protestu pod nazivom Internet Slowdown. Akcija je organizovana u znak podrške inicijativi Battle for the Net, koja nastoji spriječiti promjene u načinu naplaćivanja većih internet brzina u SAD-u, što bi imalo posljedice na web sajtove i korisnike interneta širom svijeta.

Internet Slowdown, tokom kojeg je korisnike sajtova dočekivao "točkić smrti", omraženi znak sporog učitavanja, za cilj ima da pokaže kako bi izgledao internet ako se ova odluka usvoji i od američkih korisnika traži da svoje protivljenje iskažu slanjem komentara Federalnoj komisiji za komunikacije (FCC). Prema podacima koje su prikupili organizatori, akcija je rezultirala slanjem preko milion i po e-mail poruka američkom Kongresu, a od 1.3. je FCC-u poslano 4,7 miliona komentara.

Izvor: Quartz, Gizmodo