Hakovan Twitter nalog televizije N1

Hakovan Twitter nalog televizije N1

Hakovan Twitter nalog televizije N1

Nalog televizije N1 na Twitteru su preuzele nepoznate osobe, javlja N1.
 
foto: N1
 
Službeni Twitter nalog televizije N1 Sarajevo od 8. decembra je hakovan, javio je portal te televizije, dodajući kako su nalog, uključujući i objave na Twitteru, tokom jučerašnjeg dana preuzele za sada nepoznate osobe.
 
“Profil N1infoSA od jutros nije bio u funkciji dok su u poslijepodnevnim satima na službenom profilu koji su preoteli nepoznati korisnici počeli sa objavljivanjem reklama za Crypto”, piše u saopštenju od 8. decembra televizije N1.
 
Upozorili su svoje čitatelje, gledatelje i pratitelje na društvenim mrežama da N1 nema nikakve veze niti kontrolu nad trenutnim objavama na njihovom službenom profilu. Takođe, zamolili su sve korisnike i korisnice koji ih prate na toj društvenoj mreži da i oni prijave problem sa njihovim nalogom kako bi Twitterove službe za podršku što prije reagovale i vratile profil u njihovo vlasništvo.
 
Podsjetimo da je Twitter početkom novembra započeo sa otpuštanjem hiljada uposlenika. Obavijest o otkazima za 3.700 zaposlenih iz Twittera je uslijedila nakon ranijih spekulacija da će Musk otpustiti čak 50 posto radne snage u kompaniji, i to samo nekoliko dana nakon što je postao direktor kompanije koju je kupio za 44 milijarde dolara.
 
Ova kompanija društvenih mreža je imala više od 7.000 zaposlenih na kraju 2021. Washington Post, pozivajući se na interni izvor kojeg prenosi Guardian, u tom tekstu je naveo da se očekuje da će otpuštanja imati širok utjecaj na kompaniju, sa smanjenjem marketinga, proizvoda, inženjeringa, pravnih odnosa i povjerenja i sigurnosti.
 
Izvor: N1
 
___
 

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.