Vodič za pokretanja start-upa u BiH

Vodič za pokretanja start-upa u BiH

Vodič za pokretanja start-upa u BiH

Publikacija "Vodič za pokretanje startup-a u Bosni i Hercegovini" za cilj ima motivisati poduzetničko razmišljanje u BiH.

Foto: Networks

Pokretanje vlastitih poslovnih projekata i razvoj aplikacija sve su popularniji i među medijskim radnicima i studentima novinarstva. Publikacija objavljena proteklog mjeseca u izdanju Fondacije Network koristan je set smjernica za one koji su zainteresirani da se okušaju u ovim vodama.

Vodič kroz niz jednostavno izloženih koraka zainteresirane vodi kroz osnove start-up kulture i procese pokretanja start-upa u Bosni i Hercegovini, uključujući proces razvoja ideja, okupljanja tima, prijave za programe podrške, registracije obrta i pronalaska potencijalnih finansijera.

Autori priručnika su uključili i listu inkubatora i akceleratora za start-upe u BiH, kao i rječnik termina i prijedloge inspirativnih filmova i knjiga, sve sa ciljem poticanja preduzetničkog duha među pojedincima i grupama koji razmišljaju o pokretanju vlastitih poslovnih projekata.

Vodič je trenutno dostupan samo na engleskom jeziku i može se besplatno preuzeti u zgradi Fondacije Networks, na adresi Skenderpašina 1, Sarajevo, ili na linku ovdje.