MeVee: Nova aplikacija za izvještavanje uživo

MeVee: Nova aplikacija za izvještavanje uživo

MeVee: Nova aplikacija za izvještavanje uživo

Nova društvena platforma MeVee mogla bi biti od velikog značaja za novinare jer omogućava svojim korisnicima da uživo kreiraju, dijele i gledaju sadržaj direktno sa svojih mobilnih uređaja.
 
Foto: Pixabay
 
MeVee se tako pridružuje rastućem tržištu aplikacija za izvještavanje uživo kakve su već poznate Periscope, Meerkat i Facebook Mentions, koje su se dosad pokazale kao veoma korisne u kriznim situacijama kao što su izbjeglička kriza ili napadi u Parizu.
 
Videomaterijal načinjen ovom aplikacijom bit će automatski snimljen, tako da je korisnicima omogućeno da ga ponovo iskoriste ukoliko ga kasnije budu trebali. Uz opciju embedovanja u sadržaje postova ili web stranica, aplikacija će biti korisna i reporterima koji žele te videouratke objaviti zajedno sa svojom pričom. Značajna je i mogućnost kreiranja zasebnih grupa koje se sastoje od specifičnih osoba s kojima želite dijeliti sadržaj, što je velika pogodnost za konferencije, privatne sastanke ili intervjue. 
 

 
Kao i druge socijalne platforme, i MeVee dopušta praćenje drugih korisnika i privlačenje pažnje na svoj profil putem pozitivne interakcije sa publikom, kao i brojem likeova za objavljeni sadržaj. Komentari su trenutno organičeni na 25 znakova, iako se uskoro očekuje povećanje tog broja.
 
Pretraživanje sadržaja putem polja Discover daje uvid u popularni videomaterijal, a postoji i opcija biranja sadržaja na osnovu interesa kroz kategorije kao što su novosti, muzika ili sport.
 
Kreatori aplikacije obećavaju da će buduće verzije MeVeea biti dodatno unaprijeđene i dozvoljavat će umrežavanje i pozivanje više učesnika u videokonverzacije, što bi moglo biti korisno novinarima prilikom realizovanja dvostranog intervjua.
 
Aplikacija je trenutno dostupna za iOS uređaje i besplatna je za korištenje.