EveryTrail: Interaktivni prikaz kretanja

EveryTrail: Interaktivni prikaz kretanja

EveryTrail: Interaktivni prikaz kretanja

Pratite putanju vaše priče koristeći fotografije i mapu puta.

EveryTrail je globalna 2.0 platforma koja se koristi za geo lociranje željenih putanja. Jednostavno i offline korištenje ove aplikacije omogućava vam da kreirate interkativne priče. EveryTrail je izvrstan alat za aktiviste ali i za novinare koji prate razne događaje poput protesta, šetnji, priče koje se odvijaju na različitim lokacijama i sa više sagovornika. Sve što vam treba jeste ideja i smartphone. Aplikacija je besplatna a moguće je koristiti na Android ili iOS uređajima.

Alat je veoma jednostavan za upotrebu, sve što treba da uradite jeste da uključite EveryTrail i GPS na vašem telefonu, onog momenta kada želite da mapa krene bilježiti podatke. Nakon što ste to uradili, na mapi će se obilježiti vaša trenutna lokacija. Tokom trajanja puta možete praviti fotografije i dodavati bilješke na svaku od njih. Kada završite zadatak potrebno je isključiti aplikaciju kako ne bi bilježila sva vaša kretanja. EveryTrail funkcioniše offline, no ukoliko želite urediti vašu putanju i podijeliti je ili na društvenim mrežama ili na vašem web sajtu, potrebna vam je internet konekcija. Iako je EveryTrail smartphone aplikacija, za malo kompleksnije uređenje (možda želite ubaciti ranije snimljenu fotografiju) potrebno je koristiti desktop uređaj.

Primjer dobro urađene mape puta možete pogledati na stranici Diskriminacija.ba rađene za potrebe protestne šetnje za Dan ljudskih prava. Iako se EveryTrail najčešće koristi kod putovanja i raznih šetnji, može poslužiti kao odličan dodatak multimedijalnoj priči. 

Više informacija moguće je naći na zvaničnoj EveryTrail stranici.