Novogodišnja noć na TV ekranima: Televizije prinuđene reprizirati program

Novogodišnja noć na TV ekranima: Televizije prinuđene reprizirati program

Novogodišnja noć na TV ekranima: Televizije prinuđene reprizirati program

Šta su medijske kuće pripremile za novogodišnju noć?

foto: pixabay/ilustracija

Televizijske stanice u BiH spremile su novogodišnji TV program u drugačijim okolnostima, a većina televizija emitovaće bar dio već emitovanog programa. BH Telekom je za svoje pretplatnike spremio online koncert Dine Merlina koji će u novogodišnjoj noći predstaviti i dvije nove pjesme. Tri javna servisa: BHT1, FTV, RTRS i tri komercijalne televizije Hayat, BN, Nova BH pripremile su muzički, filmski, ali i drugi sadržaj za sve gledaoce koji se odluče u novu godinu ući gledajući TV sadržaj.

BHT1: Gledaoce u 2021. uvodi Jean-Michel Jarre

BHT1 je za gledaoce pripremio višesatni novogodišnji program koji će obilježiti nekoliko ekskluzivnih koncerata, zabavnih i filmskih sadržaja. Novogodišnji program počinje 31. decembra u 17:30 Lutkarsko-animiranom predstavom „Sibelini frendovi slave Novu godinu“.

“Nakon  predstave u 18 časova i 10 minuta nastavljamo programom za najmlađe gledatelje spektakularnim i jedinstvenim ‘Novogodišnjim Basics Show-om’, koji već šestu godinu pripremaju učenici Basics škole. Novogodišnji Basics show donosi tematsku novogodišnju priču prilagođenu trenutnoj epidemiološkoj situaciji, u kojem učenici pjevaju, plešu, glume... učestvuje oko 100 učenika”, naveli su iz Press službe BHT1. 

Novogodišnja noć na BHT1 počinje u 20:00 zabavno-muzičkim programom – „Konačno petak specijal“ u kojem učestvuju Halid Bešlić, Marija Šerifović i Marko Luis. 

“Gledaoci BHT1 će nakon ‘Konačno petak specijala’ moći uživati u najvećim hitovima i koncertu ‘The Magic Tour’ regionalne zvijezde Severine. Osigurali smo za naše gledatelje i uživo praćenje koncerta Jean-Michel Jarre ‘Dobrodošli na drugu stranu’. Koncert počinje u 23:25. Jarre će svirati uživo iz studija, koji se nalazi nedaleko od pariške katedrale, a njegov avatar će se pojaviti u digitaliziranoj verziji crkve, i bit će projiciran na nekoliko platformi. Jedinstven vizualni svijet koji je Jean-Michel Jarre stvorio u virtuelnoj realnosti, biće i službeni momenti s dočeka Nove godine iz Pariza. Nakon dočeka Nove godine koncertom Jean-Michel Jarre iz Pariza, gledaoci BHT1 će moći uživati u koncertu Lepe Brene, te bogatom filmskom program”.

Prvog dana 2021.  BHT1 će uživo emitovati tradicionalni koncert u izvedbi Bečke filharmonije koji je na programu u 11:15, a zahvale za ovaj program iz BHT1 pripisuju platišama RTV takse. Novogodišnji program će produžiti i na vikend, emitovanjem sadržaja Muzičke produkcije BHRT-a, te koncertima Kemala Montena, Gorana Bregovića, Parnog valjka i Amire Medunjanin.

FTV: Uz Dinu Merlina u novu godinu

Javni servis Federacije BiH pripremio je višednevni novogodišnji program tokom kojeg će biti emitovani muzički koncerti, filmovi i specijalne novogodišnje emisije. Doček Nove godine na Federalnoj televiziji započinje „TV Bingo Showom“.

“Bez publike u studiju i uz poštivanje svih epidemioloških mjera, trudićemo se zabaviti vas i ponuditi kvalitetan, aktuelan i dobicima bogat ‘novogodišnji paketić’. Paketić sa mašnom na kojoj piše “TV Bingo Show” najavljuju novogodišnji program iz Press službe FTV-a dodajući da gledaoce očekuje veliki fond dobitaka.

“Ako tome dodamo i najveću zvijezdu naših prostora baš kod nas u studiju, onda imamo pravi jack pot. Uz najljepše i vječne hitove Halida Bešlića, našeg novogodišnjeg benda i sve dobitke Lutrije BiH čekamo vas, a vaše je da otvorite paketić TV Bingo sreće!”

Nakon novogodišnjeg TV Binga, u programu Federalne televizije biće emitovan film „Taxi blues“ u kojem glavnu ulogu igra Andrija Milošević.

“U finiš stare i početak nove godine gledatelji Federalne televizije ući će uz pjesme sa koncerta ‘Hotel Nacional’ Dine Merlina. Novogodišnje slavlje nastavljamo koncertom Kemala Montena koji je održao u prepunoj dvorani Zetra u Sarajevu. Bogat muzički program Federalna TV nastavlja sa koncertima Parnog valjka, Zabranjenog pušenja, Tošeta Proeskog i Bijelog dugmeta”.

Iz FTV-a najavljuju i bogat filmski program: četvrti nastavak akcionog filma „Pobješnjeli Max: Divlja cesta“, komedije „Godišnji odmor iz snova“, “Simone“,  „Luda vjenčanja“ i  „Maska“.

“’Striptease’ i ‘Čarobni Mike XXL’ nam u kasnijim satima donose priče sa manjkom odjeće dok će ‘Prizivanje 2’ sa Verom Famigom i Patrickom Wilsonom uspjeti ustrašiti i one najhrabrije”, dodaju iz FTV-a.

Iz te medijske kuće za prvi dan 2021.  najavljuju i premijeru „Moji Facebook prijatelji”, te početak emitovanja nove serije „Močvara“. Federalna televizija će istog dana emitovati i magazin „Pretežno vedro“ u kojem će birati najljepši vatromet.

“Prepoznatljivi francuski stil i šarm otkrivamo na glamuroznoj Chanel reviji u Parizu. Tradicionalno zimsko plivanje za prizivanje sreće pronašli smo na Baltičkom moru, a Beethovenovu ‘Odu radosti’ na talijanskim oranicama. Otkrivamo šta sanja vojvotkinja od Kembridža te kako je pjevačica Kylie Minogue započela listanje kalendara 2021. godine. Djed Mraz donosi zvjezdane darove a vodeći kuhari svijeta jedinstveni su u otkrivanju recepta za Novogodišnje jutro”.

Vanjskopolitički magazin „Svijet“ za 3. januar priprema posebno izdanje, posvećeno najznačajnijim događajima koji su obilježili proteklu godinu.

RTRS: Sedmočasovni otvoreni progam

Proslava Nove godine na RTRS-u počinje od jutarnjih sati i biće to najduža TV proslava u BiH, kaže za Mediacentar Srđan Radanović, urednik Redakcije zabavnog programa ove medijske kuće.

“Bogat praznični program počinje u šest i traje do devet časova, novogodišnjim Jutarnjim programom. Zanimljive priče, uključenja reporterskih ekipa, te šarenilo novogodišnjih čestitki odisaće svečanim izdanjem programa, a Redakcija zabavnog programa RTRS od 12 časova i 30 minuta započinje sedmočasovni otvoreni program, pod nazivom ‘Novogodišnja bajka’ koja će trajati sve do 19 časova i 30 minuta kada počinje Dnevnik 2”, kaže Radanović.

RTRS će gledaocima dijeliti i poklone, a u studiju će nastupiti pjevač Halid Muslimović. Tokom sedmočasovnog programa biće predstavljeni i talentovani građani. Dodaje da će RTRS reprizirati prošlogodišnji program dočeka nove godine, ali da će on biti ažuriran novim sadržajem.

“Večernji dio programa, ‘Harmonika svira disko’, počinje nakon centralnog Dnevnika. Glavni gost je Lepa Brena, koja uvijek napravi fantastičnu atmosferu. Tu su i druge zvijezde, a program je koncipiran da se zabavnjaci takmiče protiv narodnjaka. Tu su i Zdravko Čolić, Neda Ukraden, Sanja Đorđević, Gorica Popović, Svetozar Goncić, Mima Karadžić, Bojan iz grupe ‘Lexington’, Ivana Jordan, Željko Vasić, grupa ‘Regina’, a čućemo i najljepše čestitke od naših voditelja poput zaštitnih lica Dnevnika Nade Arlov i Darka Savića”, poručio je Radanović.

NOVA BH: S Đurom u novu godinu

Nadira Pašić, PR Nove BH za Medicacentar kaže kako je ta televizijska kuća spremila specijalni novogodišnji program koji će ponuditi “pregršt dobre muzike, smijeha i na jednom mjestu okupiti najveće regionalne zvijezde”. Dodaje da će Nova BH imati potpuno nov, svjež i ekskluzivan novogodišnji program, podijeljen u nekoliko segmenata.

Ispraćaj 2020. na Novoj BH počinje emitovanjem dvije epizode serije „Lud, zbunjen, normalan“. Od 20:30 na program je emisija „Sretna Nova BH“.

“Svoje najveće hitove, Halid Bešlić, Šerif Konjević, Gile, Koke i Enes Begović, ali i evergreene muzičkih kolega, pjevaće uz pratnju maestra Mehmeda Mehića na pianu. Bit će to prava čarolija emocija i muzike koju će priprediti ova sjajna petorka, a gledatelje će kroz emisiju voditi poznato lice Nove BH, Adrijana Bikić. Odlične interpretacije naših muzičkih legendi, hitovi u novom ruhu te posebna studijska atmosfera bit će pravi izbor za sve one koji Novu godinu dočekuju u toplini svoga doma i pored malih ekrana”, najavila je Pašić.

Novogodišnji show „Nova godina sa Đurom“ počinje u 21:30, a upravo će glumac i frontmen grupe “Bombaj štampa” Branko Đurić Đuro gledaoce Nove BH uvesti u novu godinu.

“Zajedno sa najvećim regionalnim muzičkim zvijezdama Ninom Badrić, Rambom Amadeusom, Massimom Savićem, Bombaj štampom i Hari Mata Harijem, Đuro obećava mnogo zabave, smijeha i dobre muzike u novogodišnjoj noći”, kaže Pašić i dodaje kako će nakon te emisije prenositi višesatni novogodišnji program Grand produkcije.

Prvog dana 2021. Nova BH će emitovati duple epizode humoristične serije „Kud puklo da puklo“, kao i veliko finale showa „Tvoje lice zvuči poznato“.

Hayat: ispraćaj 2020. uz svjetske hitove

Hayat televizija proizvela je približno osam sati premijernog muzičkog sadržaja, a u cjelovečernjem programu, u novogodišnjoj noći, Hayat gledaocima nudi brojne muzičke interpretacije uživo, uz nekoliko postavki orkestra uživo.

“Zaplesaće sasvim sigurno naši gledaoci uz profesionalni baletni, a kasnije i folklorni ansambl, jer ritam koji smo birali posebno je pripremljen za dobar ugođaj ispred TV ekrana. Obilježavanje praznika naša TV kuća zapravo počinje već 24. decembra, otvaranjem Live Holiday marketa kojeg sve do 30.12. emitujemo u nekoliko dnevnih termina, uključujući prime time. Ovo je potpuno novi oblik televizijskog sadržaja koji je atraktivan ne samo vizualno, nego i programski jer su njegovim dijelom interesantni gosti, muzičke numere, prezentacije proizvoda za ljepši i zdraviji život”, najavljuje Sanela Junuzović, urednica Hayat Plus.

Iz te TV kuće najavljuju praznične filmove u prvim danima 2021. tako da se praznični program Hayat TV završava 3. januara.

“Razigrani i raspjevani, euforično ulazimo u najluđu noć, uz najveće svjetske muzičke hitove ikada. Transformacija plesača, koji vizuelno prate muzičke numere, stilski i plesački, doprinosi atraktinosti sadržaja i uzbuđenju zbog svake nove interpretacije i tačke”.

Osim evergreen muzičkih hitova iz te medijske kuće najavljuju emitovanje hitova skoro svih žanrova: domaće pop-rock muzike, tamburaše, hitove narodne muzike.

BN: Repriziramo dio novogodišnjeg programa

BN Televizija je pripremila muzički program za novogodišnju noć, ali u nešto drugačijem izdanju.

“Poštujući epidemiološke mjere, ove godine nismo kao prethodnih godina snimali šou programe sa velikim brojem popularnih izvođača i glumaca. Jedan dio muzičkog programa ćemo reprizirati, a jedan dio smo snimili i to su muzički šou programi sa Snežanom Đurišić, Nedom Ukraden, Draganom Kojićem Kebom, Mitrom Mirićem”, poručila je Dragana Musladin, urednica zabavnog programa BNTV.

Redakcija filmskog i serijskog programa televizije BN od 1. do 5. januara najavljuje emitovanje domaće serije “Kosti”, nove epizode triler dramske serije “Močvara”, a od 10. januara i humorističke serije “Dream Team”.

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.