O čemu se ovdje radi?

O čemu se ovdje radi?

O čemu se ovdje radi?

Komentar na članak autorke Pauline Janusz "Građani u službi građana, mediji u službi ničega" objavljen 18.05.2014.
 
 
 
UDRUŽENJE “PRIJATELJI SREBRENICE“ / ASSOCIATION “FRIENDS OF SREBRENICA“
Adresa/Address: Trg Mihajla Bjelakovića b.b., 75430 Srebrenica, BiH
Telefon/phone: +387 56 440 165; Faks/fax: +387 56 440 465
e-mail: office@prijateljisrebrenice.org; web: www.prijateljisrebrenice.org
 
 
 
Srebrenica
 Datum: 22.maj 2014.
 
Za: Mediacentar_Online
      N/R Urednik
     
 
 
Poštovani,
 
obraćam Vam se u ime Omladinskog informativnog centra Udruženja "Prijatelji Srebrenice", a u vezi sa tekstom "Građani u službi građana, mediji u službi ničega"  objavljenog 18. maja, a čija je autorka Paulina Janusz.
 
S obzirom da se tekst pojavio na portalu Mediacentra, koji je bio među prvim organizacijama sa kojima smo razgovarali kad smo pokretali Omladinski informativni centar u Srebrenici i zbog bezgraničnog poštovanja prema g-dinu Bori Kontiću, izdvojila sam vrijeme da prokomentarišem tekst Vaše saradnice. Jer, ima li nade za medije u BiH, ako se i na Vašem portalu mogu objavljivati ovakvi, istraživački nepotpuni, nekorektni i sadržaji koji su na granici da dovedu u sumnju da su naručeni. 
 
Gdje živi autorka Paulina Janusz? Dovoljno je da uključi svoj TV, prati program bilo kog javnog servisa - BHT, RTRS ili FTV, ili TV Sarajevo, RTV Vogošće, RTV TK, Al Jazeere, TV1, TV Alfa ili Glas Amerike, pa da vidi priloge koje o dešavanju u Srebrenici i Bratuncu šalje Omladinski informativni centar Udruženja "Prijatelji Srebrenice".  Da li je moguće da nije pogledala nijedan od preko pedeset izvještaja koje smo poslali u proteklih sedam dana? Svako jutro smo nakon sastanka štaba civilne zaštite opština Srebrenica i Bratunac izlazili na teren i redovno informisali cjelokupnu bh. javnost o dešavanjima u Srebrenici. Ali dobro, poplava je.  Moguće je da nije bila tih dana pri svom TV prijemniku. 
 
Izgleda da nije slušala ni radio? Naš radijski studio je od prvog dana emitovao specijalan program za stanovnike opština Srebrenica i Bratunac. Dobro, ona očigledno ne živi ovdje, da se razumjeti da joj nije dostupan signal našeg radija.
 
Međutim, njoj izgleda ni Internet nije dostupan? Nije pročitala nijedan od preko dvadeset članaka koje je u prosjeku, po članku, pregledalo više od dvije hiljade ljudi. 
 
O čemu se ovdje radi, molim Vas? Budite ljubazni, pa mene i sedam drugih ljudi Omladinskog informativnog centra, koji smo proteklih sedam dana radili svoj posao najmanje dvanaest sati dnevno, obavijestite o čemu se ovdje radi?
 
 
S poštovanjem,
Dragana Jovanović
Predsjednica Udruženja "Prijatelji Srebrenice"