Webinar: Digitalna zaštita i sigurnost

Webinar: Digitalna zaštita i sigurnost
30/11/2020

Webinar: Digitalna zaštita i sigurnost

Webinar
Bosnia and Herzegovina
Udruženje građana “Zašto ne” organizira webinar na temu “Digitalna zaštita i sigurnost” u sklopu regionalnog projekta “Akcelerator medijske pismenosti”. Webinar će se održati 02.12.2020. godine od 18 do 19:30 h putem online platforme Webex.
 
Vrijeme svjetske pandemije promijenilo je naše društvene navike i nametnulo nam online aktivnosti koje su postale naša svakodnevica. Sa pojačanim prisustvom u digitalnom svijetu javljaju se i dodatne opasnosti koje zahtijevaju i dodatne napore da bismo se zaštitili i bili bezbjedni tokom obavljanja naših online aktivnosti.
 
Na ovom webinaru ćete moći naučiti kakve sve opasnosti vrebaju u digitalnom svijetu te kako se zaštiti koristeći alate i tehnike u svrhu zaštite vašeg digitalnog “ja”.
 
Webinar su pripremile trenerice Milica Kovačević, Katarina Kosmina i Maja Ćalović i prilagođen je osobama koje žele savladati osnove zaštite u digitalnom svijetu.
 
Pozivamo mlade osobe uzrasta od 18 do 35 godina iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore zainteresirane za ovu temu da se prijave putem ovog linka.
 
Rok za prijavu je 30.11.2020.
 
Radni jezik je BHSC (bosanski, hrvatski, srpski, crnogorski).