Startups Lab Europe: Program podrške za pokretače sadržaja

Startups Lab Europe: Program podrške za pokretače sadržaja Startups Lab Europe: Program podrške za pokretače sadržaja
20/09/2021

Startups Lab Europe: Program podrške za pokretače sadržaja

Konkurs
Europe

Učesnici će tokom šestomjesečnog programa imati na raspolaganju 25.000 eura.

foto: Pixabay

Inicijativa Google News, Njemački centar za medijske inovacije-Media Lab Bayern i Evropski novinarski centar- EJC će za pokretače sadržaja u Evropi organizovati program Startaps Lab Europe.

Riječ je o šestomjesečnom programu putem kojeg se brojnim pokretačima digitalnih vijesti iz Evrope pruža mogućnost obuke, kao i kapital koji će im pomoći ka njihovom putu ka održivosti.

Osim mogućnosti za umrežavanje, tokom programa će biti organizovane radionice i treninzi, a svi učesnici će za izvođenje eksperimenata imati na raspolaganju 25.000 eura.

Prijaviti se mogu novinske organizacije iz Evrope koje su u ranoj fazi stvaranja originalnog digitalnog sadržaja i čiji sadržaj je dostupan na digitalnim platformama.

Osim toga, potrebno je da prijavljena organizacija radi najmanje šest mjeseci, kao i da je njena godišnja zarada manja od 500.000 eura bruto.

Za prijavu je još potrebno prikazati i neke od uspjeha na putu ka održivosti, što uključuje broj posjeta web stranici, prikaz o povećanju zarade i povećanju broja članova.

Organizatori će za početak izabrati 20 prijavljenih timova, a nakon radionice koja će se održati u periodu između 18. i 24.10. ove godine, za konačni GNI Startups Lab program će biti izabrano najviše 10 timova.

Rok za prijavu je 20.9.2021.

Više informacija dostupno je na ovom linku.

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.