Poziv za podnošenje prijedloga projekata: Promocija medijske i informacijske pismenosti u malim gradovima i ruralnim područjima

Poziv za podnošenje prijedloga projekata: Promocija medijske i informacijske pismenosti u malim gradovima i ruralnim područjima
07/10/2020

Poziv za podnošenje prijedloga projekata: Promocija medijske i informacijske pismenosti u malim gradovima i ruralnim područjima

Bosnia and Herzegovina
Fondacija za razvoj medija i civilnog društva "Mediacentar" upućuje poziv za podnošenje prijedloga projekata čiji je cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) da doprinesu očuvanju i zaštiti slobode medija i pluralizma na Zapadnom Balkanu.
 
Ovaj poziv za podnošenje prijedloga projekata je dio regionalnog projekta SNAŽNI – Mediji bez mržnje i dezinformacija, koji se uz podršku Evropske unije realizuje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Turskoj.
 
Poziv za podnošenje prijedloga projekata je otvoren za organizacije civilnog društva u Bosni i Hercegovini koje se bave programima za medije, obrazovanje, ljudska prava i rodnom ravnopravnošću. Prednost će imati projekti u kojima postoji partnerstvo sa drugim organizacijama civilnog društva.
 
Ukupan iznos koji je dostupan u okviru ovog Poziva za podnošenje prijedloga projekata je 36,000 eura.
 
Grant koji se traži mora iznositi između minimum 3,000 i maksimum 9,000 eura. Kofinansiranje projekta od strane podnosioca prijedloga projekta (ili partnera) nije obavezno.
 
Vrijeme trajanja projekta mora biti između 9 i 18 mjeseci.  
 
Projektne aktivnosti primarno moraju da se sprovode u manjim gradovima i ruralnim oblastima.
 
Proces apliciranja uključuje dvije faze: 
1) Predaja, evaluacija i izbor Koncepata prijedloga projekata (otvoren poziv)
2) Predaja, evaluacija i proces odabira Potpunih prijedloga projekata (zatvoren poziv)
 
Rok za podnošenje Koncepata prijedloga projekata je 7.10.2020. do 23:59h.
 
Aplikacije treba poslati elektronskim putem na sljedeću e-mail adresu: grantovi@media.ba
 
Pitanja o ovom pozivu za podnošenje prijedloga projekata se mogu slati isključivo na: grantovi@media.ba najkasnije do 2.10.2020. do 16:00h
 
Informativni sastanak o ovom pozivu za podnošenje Koncepata prijedloga projekata će biti održan 14.9.2020. na platformi Zoom u 11:00 sati.
 
Registracije su obavezne putem ovog linka.
 
Detaljne smjernice za aplikante su dostupne ovdje.
 
Aplikacioni formulari:
 
Sljedeći dokumenti su informativne prirode i ne trebaju se slati uz aplikaciju:
 
Snimak informativnog sastanka koji je održan 14.9. možete pogledati na ovom linku.
Pitanja i odgovore u vezi s ovim pozivom možete pogledati ovdje.
 
Objavljeno 7.9.2020.
 
Regionalni program “SNAŽNI – Mediji bez mržnje i dezinformacija” uz podršku Evropske unije implementiraju partnerske organizacije SEENPM, Albanski medijski institut, Mediacentar Sarajevo, Kosovo 2.0, Institut za medije Crne Gore, Makedonski institut za medije, Novosadska novinarska škola, Mirovni institut i Bianet.