Online radionice o istraživačkom novinarstvu

Online radionice o istraživačkom novinarstvu
05/03/2021

Online radionice o istraživačkom novinarstvu

Webinar
Bosnia and Herzegovina

Udruženje BH novinari će organizovati četiri webinara o istraživačkom novinarstvu za medijske djelatnike lokalnih medija iz BiH, kao i freelance novinare.

foto: unsplash

Webinari o istraživačkom novinarstvu imaju za cilj osnažiti novinare i novinarke, urednike i urednice lokalnih medija, kao i freelance novinare i novinarke za kreiranje i produciranje istraživačkih i analitičkih sadržaja, kako bi na taj način doprinijeli jačanju nezavisnog i slobodnog novinarstva u BiH.

Webinare će voditi novinarka Radija Slobodna Evropa Dragana Erjavec i novinarka Online magazina Žurnal Zina Tandir Đelilović, a radionice će biti interaktivnog tipa i sastojaće se od teorijskog i praktičnog dijela.

Teorijski dio će, između ostalog, obuhvatiti predavanje i diskusiju o istraživačkom novinarstvu i njegovom značaju, istraživačkim medijima u BiH i rizicima takvog oblika novinarstva.

Učesnici će imati priliku saznati kako se postaje istraživački novinar i kako započeti istraživačku priču, a tokom praktičnog dijela radionice, učesnici će iznijeti svoje prijedloge i razgovarati o detaljima istraživačkih priča na kojima bi željeli raditi.

Svi zainteresovani mogu izabrati jedan od sljedećih termina kada žele prisustvovati radionici:

  • 23.2.2021. od 11:00 do 14:00h
  • 26.2.2021. od 11:00 do 14:00h
  • 2.3.2021. od 11:00 do 14:00h
  • 5.3.2021. od 11:00 do 14:00h

Više informacija i online formular za prijavu na radionice o istraživačkom novinarstvu dostupni su ovdje.

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.