Napredna online radionica multiplatformskog novinarstva

Napredna online radionica multiplatformskog novinarstva
05/10/2021

Napredna online radionica multiplatformskog novinarstva

Workshop
Balkan

Radionica je namijenjena učesnicima koji su završili početni online kurs multiplatformskog novinarstva.

foto: ilustracija/Detektor.ba

Fondacija Thompson Media u BiH organizuje naprednu radionicu multiplatformskog novinarstva koja je namijenjena svim novinarima elektronskih, printanih i digitalnih medija, kao i studentima završne godine žurnalistike koji žele proširiti svoja znanja, naučiti nove tehnike i proizvoditi sadržaje prilagođene praćenju na mobilnim telefonima, te angažovati svoju publiku kroz multiplatformske priloge.

Za učešće na naprednoj radionici mogu se prijaviti svi oni koji su završili početni online kurs multiplatformskog novinarstva organizatora.

Predavači na naprednoj radionici biće Aleksandar Manasiev i Norbert Šinković, a učesnici će tokom radionice, između ostalog, imati priliku da nauče kako da bolje razumiju složenost medijskog okruženja koje se stalno mijenja, analiziraju medijske navike različitih publika i kako da, na osnovu njih kreiraju svoju uredničku politiku, kao i da svoje priče prilagode različitim platformama (online, mobilnoj i printanoj) i ostvare maksimalan domet i uticaj.

Osim toga, učesnici će razvijati vještine stvaranja priča posebno prilagođenih za praćenje na mobilnim telefonima, učiti o tome kako koristiti posebne tehnike proizvodnje multiplatformskih novinarskih priča, kako formate svojih priča prilagoditi različitim platformama i kako primijeniti nove uredničke vještine u kreiranju balansiranog sadržaja.

Radionica je besplatna i održaće se od 7. do 10.10.2021. godine.

Rok za prijavu je 5.10.2021. do 18 sati.

Više detalja o radionici i načinu prijave, dostupno je ovdje.

__

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.