Nagrade za najbolje novinarsko istraživanje o korupciji

Nagrade za najbolje novinarsko istraživanje o korupciji
31/05/2020

Nagrade za najbolje novinarsko istraživanje o korupciji

Konkurs
Bosnia and Herzegovina

Foto: Pixabay

Centar za razvoj medija i analize (CRMA) poziva novinare i medije iz BiH da prijave istraživačke priče na konkurs za nagrade koje će biti dodijeljene za najbolja novinarska istraživanja o korupciji.

Na konkurs za nagradu mogu biti prijavljene priče koje su objavljene u periodu od 1.5.2019. do 30.4.2020., a prijave mogu izvršiti medijske kuće, novinske agencije, urednici medija, autori priča, kao i ocjenjivački žiri.

Nagrade će biti dodijeljene u kategorijama za najbolje pisano istraživanje objavljeno u štampanim i online medijima, najbolje video istraživanje objavljeno na TV stanicama i online medijima, najbolje audio istraživanje objavljeno na radijskim stanicama i online medijima i za najbolje multimedijalno istraživanje objavljeno u online medijima.

Prijave se šalju putem e-mail adrese anovinarskanagrada@gmail.com sa naznakom “Za novinarsku nagradu” i naznakom kategorije istraživanja za koju se prijavljuje priča.

Audio i video materijale potrebno je poslati putem WeTransfera, a ukoliko su prilozi objavljeni na YouTubeu, dovoljno je poslati link priloga.

Rok za prijavu je do 31.5.2020.

Nagrade će biti dodijeljene u okviru Programa istraživačkog novinarstva kojeg finansira USAID u BiH.