Kako izgraditi online zajednicu?

Web Sajt

Kako izgraditi online zajednicu?

U moru napisa sa savetima o građenju online zajednice nije zgoreg pomenuti jednu preglednu, dobro organizovanu kolekciju članaka na blogu Feverbee.com, kratkih i praktičnih, sa primerima iz prakse i konkretnim savetima.

Autor bloga i članaka je britanski konsultant Richard Millington, u čijoj biografiji se pominju klijenti visokog profila kojima je pomagao da razviju uspešne online zajednice.


Millington je na svom blogu objavio više od 170 sopstvenih članaka o upravljanju online zajednicama, organizovanih po temama – od osnova online zajednica, preko razvoja strategije i planiranja, pokretanja sajta i online zajednice, saveta za njen rast, jačanje i povećavanje učešća članova zajednice, uključujući savete u vezi sa sadržajem, ali i unovčavanjem projekata ove vrste. Nekoliko članaka se bavi neprfotinim sektorom i online zajednicama, a nude se i primeri i dodatni izvori.

Kao i svaki drugi pokušaj da se daju preporuke na temu online zajednica, prakse koja se menja svakodnevno sa razvojem tehnologija, moguće je da se nećete složiti s autorom ili da ćete imati ideje i komentare – pa vas pozivamo da nam ih javite i da vaša iskustva objavimo na Media.ba.