Slobodni glasovi: Edukativni program o digitalnoj medijskoj produkciji za novinare u BiH

Slobodni glasovi: Edukativni program o digitalnoj medijskoj produkciji za novinare u BiH

2018

Foto: Pixabay

"Slobodni glasovi" je edukativni program posvećen digitalnoj medijskoj produkciji i razvoju digitalnih komunikacijskih strategija. Namijenjen je studentima novinarstva i mladim novinarima sa ne više od tri godine radnog iskustva, ali i široj zajednici medijskih profesionalaca u Bosni i Hercegovini.

Mladi novinari i studenti novinarstva sa komunikoloških i fakulteta novinarstva u BiH – ukupno osam studenata i studentica, bit će uključeno u jednomjesečni edukativni i praktični program o profesionalnom multimedijalnom izvještavanju. Nakon intenzivnog petodnevnog treninga, učesnici će obavljati trosedmičnu praksu u četiri bh. redakcije, gdje će dobiti priliku za usavršavanjem teorijskih i praktičnih znanja o multimedijalnom izvještavanju.

Drugi dio projekta je fokusiran na razvijanje digitalnih edukativnih modula, kao dio nove e-learning platforme na web stranici Mediacentra – www.media.ba. Kroz inovativan, zanimljiv i besplatan pristup, novinari će moći pohađati online kurseve iz različitih oblasti kao što su mobilno novinarstvo i vizualizacija podataka.

                

"Program osnaživanja nezavisnih medija", Independent media empowerment program (IMEP)