Održan Forum digitalnih medija 2014

Mediacentar Sarajevo je 6. i 7.3.2014. bio domaćin međunarodne konferencije o digitalnim medijima.

Konferencija je okupila više od 50 novinara, urednika, predstavnika civilnog sektora i akademske zajednice iz regije i svijeta. Pored urednika i novinara iz BiH, na Forumu su učestvovali novinari i stručnjaci iz regije i svijeta. Konferencija je organizovana uz podršku USAID-ovog projekta Jačanja nezavisnih medija SIM kojeg implementira Internews BiH te Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH OPA.

Učesnici Foruma su, kroz pet sesija, razgovarali o istraživačkom novinarstvu u digitalnom dobu, fenomenu građanskih medija, modelima finansiranja novinarstva, obrazovanju novinara u digitalnom dobu, te o startupima kao međusektorskim inicijativama za bolje online medije.

Redovne izvještaje sa konferencije je na portalu MCOnline i društvenim mrežama organizovala skupina studenata novinarstva iz cijele BiH, koji su, pod vodstvom mentorice Marije Arnautović, činili redakciju MediaLab-a.

MediaLab: Vedrana Šmitran, Glorija Krišto, Bojana Vasić, Emina Beklija, Marija Arnautović, Jasmin Krluč

Sažetke sesija Foruma digitalnih medija možete pronaći na našem portalu. Galerija fotografija dostupna je na Facebook stranici Mediacentra Sarajevo.