Digitalno izdanje Feral Tribune-a u prodaji!

***RASPRODATO***

«FERAL TRIBUNE», DIGITALNO IZDANJE 1993-2008.

"Cijelo vrijeme svojega postojanja Feral je, spašavajući demokraciju, spašavao duh, kritičku pamet, lucidnost i poticao onaj divni osjećaj otpora vulgarnom svijetu i svim oblicima tiranija i ropstva. Feral je oslobađao straha, a istodobno plašio onim što dolazi i što je po svoj prilici došlo." - Mirko Kovač, "Ugašeno svjetlo u balkanskoj krčmi" (uvodni tekst na digitalnom izdanju Feral Tribune-a)

Šta je Digitalni Feral Tribune?
Kompletna arhiva Feral Tribune-a na DVD-ovima sa knjigom izabranih naslovnica u luksuznom hard-cover pakovanju, čiji dizajn potpisuje sarajevska "Fabrika".

Šta se nalazi na DVD-ovima?
Digitalno izdanje Feral Tribune-a pohranjeno je na četiri (4) DVD-a sa programom koji korisniku omogućava prelistavanje i čitanje sadržaja digitalizirane arhive kultnog sedmičnika u periodu od 1993. do 2008. godine.

Šta sadrži knjiga sa naslovnicama?
Knjiga je izbor najboljih naslovnica, zaštitnog znaka Feral Tribune-a.

Da li je potrebno instalirati program za pristup sadržaju Digitalnog Feral Tribune-a?
Program će se pokrenuti automatski nakon što ubacite jedan od DVD-ova u vaš računar. Potrebno je pratiti uputstvo koje se nalazi u prilogu. Nije potreban Internet pristup kako biste koristili digitalni Feral Tribune.

Zašto naručiti Digitalni Feral Tribune?
Digitalni Feral Tribune štampan je u ograničenom tiražu i njegova kupovina predstavlja jedinstvenu mogućnost da u vašoj kućnoj biblioteci posjedujete sve brojeve Feral Tribune-a: materijalni dokaz najsvjetlijih vremena nezavisnog novinarstva na području bivše Jugoslavije.

Kako naručiti Digitalni Feral Tribune?
Digitalni Feral Tribune možete poručiti kod izdavača Mediacentar Sarajevo ( 033 715 840 ili email infobiro@infobiro.ba)

Cijena:
Cijena digitalnog Feral Tribune-a je 50.00 Eura + troškovi poštarine. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na infobiro@infobiro.ba.

-------------------------------------------------------------------------------

Digitalizacija Ferala je trajala gotovo godinu dana, a pratile su je tribine u Sarajevu, Ljubljani, Beogradu i Zagrebu. Snimke s tribina (sa video sazecima, fotografijama, transkriptima, itd...) možete pogledati na posebnoj podstranici Mirovnog Inštituta