Alumni događaj u Mediacentru

U sklopu četvrtog trening i internship programa koji pod pokroviteljstvom USAID-a zajedno organizuju Internews BiH i Mediacentar Sarajevo, 21.03. 2014. održano je druženje svih studenata koji su u protekle četiri godine prošli kroz ovaj program.

Više od četrdeset studenata iz cijele Bosne i Hercegovine prošlo je, u četiri godine, trening program fokusiran na rad u online medijima, kao i jednomjesečnu praksu na nekim od najznačajnijim portalima u Bosni i Hercegovini.

Razgovor koji su tokom druženja sa studentima vodili Ozren Kebo, dugogodišnji novinar i Internews-ov ekspert za medije i Aldin Arnautović, freelance novinar, začetnik Snimaj sve, platforme za građansko novinarstvo i jedan od trenera programa, otvorila je Sue Folger direktorica Internews BiH.

Nekadašnji polaznici programa imali su priliku da razgovaraju o stečenim iskustvima u novinarstvu, o tome kako danas vide medije i da li sebe uopšte više vide u novinarstvu. Razmjeni iskustava među mladim novinarima i studentima pridružili su se i polaznici četvrte godine programa koji su imali priliku da čuju iz iskustva sa kakvim se  problemima pri traženju posla suočavaju mladi na početku karijere. 

O tome šta studenti i novinari danas imaju reći o novinarstvu, pogledajte u video prilogu. Fotografije sa događaja dostupne su na Facebook stranici Mediacentra.
 

Trening i internship program je dio projekta USAID-a Jačanje nezavisnih medija u Bosni i Hercegovini (SIM), koji implementira Internews u Bosni i Hercegovini.