25 fotografa na radionici Damira Šagolja

„Izazovi fotoreporterstva“ naziv je radionice koja se od 9. do 13 juna održava u Mediacentru Sarajevo. Na radionici se okupilo 25 polaznika iz cijele BiH: medijski profesionalci koji su već angažirani u novinskim redakcijama kao fotografi, ali i zaljubljenici u fotografiju koji se do sada nisu profesionalno bavili ovom umjetnošću.

Poznati fotograf Reuteursa Damir Šagolj podijelio je svoja iskustva i zapažanja sa različitih zadataka na kojima je bio angažiran od Afganistana, preko Iraka do Amerike. Nakon 3 dana teorije, uslijedio je praktičan rad, izabrane su teme po slobodnom izboru, te iz domena pravde i sigurnosti, a učesnici su već na terenu. Posljednji dan radionice stručna komisija predvođena Šagoljem odabrat će najinteresantnije radove, te njenima autorima uručiti 3 vrijedne nagrade fotoaparati Sony:

- prva nagrada: Sony DSCW120S

- druga nagrada: Sony DSCW110

- treća nagrada: Sony DSCS730

Sponzor ovih nagrada je predstavništvo Sony Overseas AG u Bosni i Hercegovini, a tokom radionice su prezentirani novi modeli Sony foto aparata DSLR.

Najbolje fotografije bit će izložene u prostorijama Multimedia Cluba Mediacentra u okviru programa „Pravda i sigurnost“, koji podržava Ambasada Velike Britanije. Takodjer izbor fotografija koje su rezultat ove radionice imat ćete priliku vidjeti i na našem web portalu.