Swapp: Prostor za razmjenu i stvaranje novih ideja

Swapp: Prostor za razmjenu i stvaranje novih ideja

Swapp je novi hrvatski projekat zamišljen kao mjesto koje okuplja profesionalce, ali i amatere iz područja web developmenta, kao i sve one koji žele raspravljati o dizajnu, društvenim mrežama i poslovanju putem interneta.

Povezivanje na Swapp moguće je preko Facebooka, Twittera ili putem maila, a na samoj platformi možete naći grupe posvećene raznim tematikama - od društvenih mreža, dizajna, Wordpressa i Joomle, pa do developmenta, startupa i poslovanja. Uz odabir grupe čija vas tematika zanima, možete postavljati pitanja, pokretati i učestvovati u raspravama, tražiti prijatelje ili čak kreirati svoju biografiju. U principu Swapp funkcioniše kao društvena mreža koja je fokusirana na povezivanje developera i ostalih internet profesionalaca i omogućavanju međusobne interakcije izvan konferencija i sličnih događaja.

Autor projekta je Krešimir Galić, koji je za Netorkraciju naveo kako je projekat nastao iz njegove osobne potrebe za postojanjem takve zajednice. Osnovica Swappa je zajednica web profesionalaca koji će si međusobno pomagati i stvarati nove i kvalitetne stvari. Projekat je trenutno u beta fazi i još uvijek se radi na dodavanju novih opcija.

Ukoliko je ovo pravo mjesto za vas i vaša pitanja, Swapp-u se možete priključiti putem zvanične stranice