Promocija knjige "Izgradnja mira i civilno društvo u BiH – 10 godina nakon Dejtona"

Promocija knjige "Izgradnja mira i civilno društvo u BiH – 10 godina nakon Dejtona"

Ponedjeljak, 27. februar u 18:00 sati, Mediacentar Sarajevo

Promocija knjige “Izgradnja mira i civilno društvo u BiH – 10 godina nakon Dejtona” izdavača i autorice Martine Fischer održat će se u ponedjeljak 27.02. u Mediacentru Sarajevo, Kolodvorska 3, sa početkom u 18:00 sati.“Izgradnja mira i civilno društvo u BiH ….,” knjiga je koja okuplja radove autora iz BiH, Njemačke, Srbije i drugih zemalja. Radi se o autorima koji su već više godina aktivni učesnici i dobri poznavaoci procesa transformacije bosanskohercegovačkog društva i države. U knjizi nalazimo radove o pitanjima civilnog društva i njegove uloge u procesima transformacije, o lokalnoj samoupravi/upravi, nužnosti suočavanja sa prošlošću u regionalnom kontekstu, omladinskom radu...

Autori o ovim i drugim aspektima bosanskohercegovačke stvarnosti govore i pišu kao akteri, ali i kao posmatrači i analitičari, kao ljudi i građani emocionalno i etički vezani uz prostor na kojem žive i rade, ali i kao osobe koje su u BiH došle iz inostranstva, te situaciju mogu posmatrati iz spoljne perspektive. Upravo je u tome i vrijednost ove knjige, uz jedan jasan, kritičko-analitički odnos prema tretiranim temama.

Na promociji govore: • Prof. Dr. Božidar Gajo Sekulić, redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu • Dr. Martina Fischer, izdavač i autorica knjige• Prof. Dr. Mirko Pejanović, redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu• Mr. Ismet Sejfija, istraživač i publicista iz Tuzle, te ostali koautori.