Izvještavanje o lokalnoj upravi – Kako ga učiniti zanimljivim

'Izvještavanje o lokalnoj upravi' naziv je treninga koji će biti održan od 08. do 10. marta u Mediacentru Sarajevo. Na treningu će učestvovati novinari i novinarke iz jedanaest bh. radio stanica. Trening je organiziran u okviru VEZZA projekta u suradnji sa Centrom za istraživačko novinarstvo i medijsku edukaciju Mediacentra Sarajevo.

'Izvještavanje o lokalnoj upravi – Kako ga učiniti zanimljivim' tema je treninga koji će biti održan od 08. do 10. marta.  Na treningu učestvuje jedanaest novinara i novinarki iz bh. radio stanica. 
Program treninga se oslanja na praktičan rad koji se sastoji od prireme za terenski rad do snimanja, analize, pisanja i montaže radijskog priloga. Učesnici će raditi na konkretnim pričama uz mentorstvo novinara sa dugogodišnjim iskustvom u izvještavanju na radio i tv stanicama, Aldina Arnautovića.
Trening 'Izvještavanje o lokalnoj upravi' je organiziran u okviru VEZZA projekta (Veza za zajednički angažman).
VEZZA je projekat podrške privatnim elektronskim medijima u koji je uključeno trinaest RTV stanica sa cijele teritorije BiH.
Cilj projekta je podrška privatnim medijima ojačavanjem njihovih kapaciteta za izvještavanje i programsku produkciju onih radio i TV emisija koje govore o socijalnim pitanjima, relevantnim za svakodnevni život njihovih slušatelja/ki.
Projekat je finansijski podržao Švicarski ured za razvoj i suradnju – SDC.
Kontakti za dodatne informacije:Maša Hilčišin Dervišević masa@media.ba Lejla Kapetnović lejla@media.ba +387 33 715 840