PR trening – Istraživanje i PR

Sadržaj treninga Istraživanje i PR obuhvata:

- Vrste istraživanja i šta istraživati - Metode i principi komunikacijskih istraživanja i evaluacije - Kako upotrijebiti istraživanja- Evaluacija PR programa - mjerenja komunikacijskih rezultata- Kako komunicirati sa istraživačkim agencijama i koristiti njihove usluge i rezultate?
Ovaj program je odličan uvod u module Razvoj PR strategije i Zagovaranje i lobiranje. Namijenjen je PR profesionalcima različitih profila i svima onima koji to žele postati. Program je neophodan za početnike u PR-u, ali i za sve one koji znanja iz oblasti istraživanja žele proširiti.
Sa značajem istraživanja u odnosima s javnošću, upoznaće vas Tarik Jusić, Programski direktor Mediacentra i konsultant i predavač za odnose s javnošću i strateško komuniciranje. Magistrirao je političke nauke na Central European University (CEU) u Budimpešti, a doktorirao na Institutu za medije i komunikacijske nauke Univerziteta u Beču. Autor je više istraživačkih izvještaja i tekstova o razvoju medija u BiH.
Seminar se bazira na konceptu treninga Centra za strategiju i komunikacije iz Londona, i izrazito je interaktivnog karaktera, sa naglaskom na participaciju učesnika i praktične vježbe. Radi se u malim grupama, od 7 do maksimalno 15 polaznika.
Trening će se održati u Mediacentru Sarajevo, Kolodvorska 3, od 10,00 do 17,00 sati. Cijena treninga je 180 KM po osobi.
Na ovaj seminar možete se prijaviti putem e-maila: skola@media.ba ili nas direktno kontaktirajte:
Mediacentar SarajevoCentar za strateško komuniciranjeKolodvorska 371000 Sarajevo, Bosna i Hercegovinatel/fax: (+387 33) 715 840e-mail: skola@media.baWeb site: http://www.media.baKontakt osoba: Ines Bamburać