NOVO U PRODUKCIJI MEDIACENTRA Počelo Emitovanje Serijala «Ima Veze»

Na programu dva bosanskohercegovačka javna emitera, Federalne televizije i Radio-televizije Republike Srpske, u nedelju, 18. juna je počelo emitovanje serijala «Ima veze». Serijal je koprodukcijski projekat Mediacentra Sarajevo, Pro.ba i Prime Time Production.

Tema prve epizode serijala «Ima veze» koja je emitovana u 16:45 na programu FTV, odnosno u 21:30 na programu RTRS, bila je voda. Gost je bio mladi stručnjak iz Instituta za hidrologiju Igor Palandžić.
Voditelj je bh glumac Sead Pandur, a urednik serijala je Zoran Ćatić. Ostali ;lanovi kreativnog tima su Enes Zlatar, Amra Bakšić Čamo, Timur Makarević, Maja Hadžiosmanović, Ozren Kebo, Ahmed Polimac i Mersudin Šuman.
Serija «Ima veze» emitovaće se nedeljom u stalnom terminu u 16:45 na FTV i u 21:30 na RTRS. Tema sljedeće emisije je turizam, a gost je Tim Clancy, autor prvog turističkog vodiča kroz Bosnu i Hercegovinu.
Iako je serija «Ima veze» dio izbornog projekta, o politici, a posebno političarima, nema riječi. Osnovne teme su socijalne, privredne, kulturne...
Serijal «Ima veze» finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj USAID.