Konferencija: Mediji u vrijeme izbora

Cilj konferencije je okupiti novinare i urednike iz Bosne i Hercegovine koji će raspravljati o  ulozi i značaju medija u vrijeme izbora. Neke od tema konferencije su: Prezentacija evropskih standarda, štampa i elektronski mediji u vrijeme izbora…

'Mediji u vrijeme izbora' naziv je konferencije koja će se održati 28. augusta 2006. u Mediacentru Sarajevo.
Na konferenciji će se okupiti četrdesetak urednika i novinara iz Bosne i Hercegovine koji će raspravljati o ulozi medija u vrijeme izbora.
Panelisti na konferenciji su: Dr.sc. Tarik Jusić – Mediacentar Sarajevo (BiH); Lejla Dervišagić – Media Division, Vijeće Evrope (Francuska); Henri Džudžinski – La Voix du Nord (Francuska); Borka Rudić – Udruženje/Udruga ‘BH novinari’ (BiH); Vildana Selimbegović – magazin ‘BH Dani’(BiH); Senka Kurtović – dnevni list ‘Oslobođenje’ (BiH); Pejo Gašparević – novinska agencija HINA (BiH); Emir Habul – Vijeće-Savjet za štampu (BiH); Mustafa Karahmet – BH Radio 1 (BiH); Kees Boonman – Network KRO (Nizozemska); Senada Ćumurović – BH Radio 1 (BiH); Vlado Bilić – Federalna televizija (BiH); Dunja Mijatović – Regulatorna agencija za komunikacije (BiH).
Program konferencije ‘Mediji u vrijeme izbora’ možete dobiti ovdje. 
Organizatori konferencije su Vijeće Evrope i Vijeće-Savjet za štampu Bosne i Hercegovine u suradnji sa NetNovinar – Centrom za istraživačko novinarstvo i medijsku edukaciju (osnivači: Mediacentar Sarajevo i Centar za istraživačko novinarstvo, Zagreb).
Kontakt osobe za dodatne informacije:
Maša Hilčišin Dervišević: masa@media.baLejla Kapetanović: lejla@media.baTel: +387 33 715 840