Trening iz poslovnog planiranja za radijske menadžere

U Mediacentru Sarajevo je u toku trodnevni trening iz poslovnog planiranja za radijske menadžere 17 radio stanica iz cijele Bosne i Hercegovine. Ovo je prvi događaj u kojem zajednički učestvuju radio stanice članice VEZZA projekta i stanice koje podržava USAID Media.Trening, koji dio VEZZA projekta, je dugoročna podrška menadžerima ovih radio stanica.

Predavač/glavni trener je Dušan Mašić, vrhunski stručnjak za elektronske medije, sa dugogodišnjim iskustvom u radijskom menadžmentu i  odličnim poznavanjem medijskih prilika u regionu jugoistočne Evrope, posebno Balkana. Dušan Mašić već dugo godina radi kao trener i konsultant u elektronskim medijima, a trenutno radi kao konsultant za švicarsku agenciju Medienhilfe.
Saradnik na treningu biti će Roland Brunner, takodjer konsultant agencije Medienhilfe kao i dugogodišnji saradnik na VEZZA projektu.
Nakon treninga u Mediacentru, koji završava 18. oktobra, slijedi 1 to 1 coaching, a zatim izrada business plana uz konsultacije sa trenerom za tri radio stanice.
Cilj treninga je da se unaprijede vještine ljudi na ključnim pozicijama na privatnim radio stanicama u BiH iz oblasti Bussines planiranja, a time poboljša i ukupna efikasnost medijskih kuća iz kojih dolaze.
Trening program obuhvata i sljedeće oblasti: strateško planiranje, uloga i osnovne karakteristike slušateljstva (ciljna grupa), radijski formati i njihovo prilagodjavanje, istraživanja slušanosti i kako ih koristiti, osnove marketinga, promocija i reklama, pisanje business plana (step-by-step, različiti formati).

Trening program su omogućili:

u okviru projekta VEZZA (www.media.ba) – Veza za zajednički angažman