Počela peta generacija Škole za strateško komuniciranje

Zimski semestar Škole strateškog komuniciranja je počeo u subotu, 21. oktobra 2006. godine. Polaznici će u naredna tri mjeseca slušati 18 modula koji će im dati sveobuhvatan uvid u profesiju odnosa s javnošću, tehnike, metode i principe strateškog komuniciranja i PR-a.

Polaznici Škole će polagati završni ispit nakog kojeg će im biti dodjeljena diploma koju zajednički potpisuju Mediacentar i Centar za strateško komuniciranje iz Londona. Polaznici koji budu pohađali pojedinačne module će, po završetku škole, dobiti certifikate o učešću na tim modulima.
Predavači su domaći eksperti u oblasti odnosa s javnošću, novinarstva, menadžmenta i drugih oblasti, koji poznaju uvjete i komunikacijsku praksu u Bosni i Hercegovini. Predavanja koncipiraju kao radionice, fokusirajući se na praktične vježbe i prilagođavajući ih potrebama i prethodnim iskustvima polaznika.
Škola strateškog komuniciranja Mediacentra Sarajevo realizuje se u suradnji sa The Centre for Strategy and Communication (CSC) London. Svi moduli osmišljeni su po standardima CSC-a pri čemu su u potpunosti prilagođeni uslovima i zahtjevima bosanskohercegovačkog tržišta. Diplomu o uspješnom pohađanju škole potpisuju CSC London i Medicentar kao partnerske organizacije, a našim polaznicima su na raspolaganju i trening materijali CSC-a.
Za više informacija o Školi strateškog komuniciranja, kontaktirajte nas na skola@media.ba ili telefonom na skola@media.ba