PR Trening – Istraživanje i PR

Prikupljanje informacija o klijentima, tržištu, konkurenciji, o vašoj reputaciji ili okolini u kojoj djelujete – to je istraživanje u PR-u i ono je neodvojivi dio profesije odnosa s javnošću.

Sadržaj programa:
- Vrste istraživanja i šta istraživati - Metode i principi komunikacijskih istraživanja i evaluacije - Kako upotrijebiti istraživanja- Evaluacija PR programa - mjerenja komunikacijskih rezultata- Kako komunicirati sa istraživačkim agencijama i koristiti njihove usluge i rezultate?
Tarik Jusić, Programski direktor Mediacentra i konsultant i predavač za odnose s javnošću i strateško komuniciranje. Magistrirao je političke nauke na Central European University (CEU) u Budimpešti, a doktorirao na Institutu za medije i komunikacijske nauke Univerziteta u Beču. Autor je više istraživačkih izvještaja i tekstova o razvoju medija u BiH.
Mjesto održavanja treninga: Mediacentar SarajevoKolodvorska 3
Vrijeme održavanja: Subota, 16. 12. 2006.Od 10,00 do 17,00h
Cijena treninga:180 KM
Krajnji rok prijavljivanja za seminar je četvrtak, 14. decembar do 17,00h.Na ovaj seminar možete se prijaviti putem e-maila: skola@media.ba ili nas direktno kontaktirajte:
Mediacentar SarajevoCentar za strateško komuniciranjeKolodvorska 371000 Sarajevo, Bosna i Hercegovinatel/fax: (+387 33) 715 840e-mail: skola@media.baWeb site: http://www.media.baKontakt osoba: Mirna Stanković