'Sarajevske sveske' u Zagrebu

Hrvatsko Društvo Pisaca i Mediacentar Sarajevo će u petak 15.02.2008 u Zagrebu promovirati 3 različita izdanja 'Sarajevskih sveski'. Radi se o dvobroju 15/16 koji je posvećen savremenoj poeziji u regionu, broju 17 posvećenom savremenoj kritici, te broju 18 pod nazivom 'Best of Sarajevo Notebooks' (engleska verzija časopisa). Promocija će biti održana u 18.00h u prostorijama HDP-a (Hrvatsko Društvo Pisaca, Basaričekova 24) u Zagrebu.

Osim domaćina promocije glavnog i odgovornog urednika Velimira Viskovića i članova redakcije iz regiona (Vojka Smiljanić-Đikić, Enver Kazaz, Senadin Musabegović, Ljiljana Dirjan, Elizabeta Šeleva, Radoslav Petković, Slobodan Šnajder, Daša Drndić i Sibila Petlevski), gosti promocije će biti i autori iz poslednja dva broja: Ervin Jahić, Dean Duda, Leo Rafolt i Jagna Pogačnik.
U sklopu promocije će se održati i poetsko veče gdje će hrvatski pjesnici zastupljeni u izboru Ervina Jahića čitati svoju poeziju.
'Sarajevske sveske' su projekat Mediacentra, časopis koji postavlja pokidane veze i dijalog među institucijama kulture i kulturnim javnim radnicima u regionu.
Broj 19 ovog književnog časopisa trebao bi biti objavljen u junu ove godine.