O Mediacentru - Projekti

2017

Cilj projekta je kroz analitičke izvještaje, istraživačke priče, edukativne članke i promotivne kampanje prikupiti i prenijeti relevantne podatke o finasiranju medija, te kroz konsultativne sastanke uključiti u dijalog predstavnike državnih institucija, medija, nevladinih organizacija, kao i medijske i ekonomske eksperte i analitičare.

2016

Projekat se fokusira na podizanje svijesti i kapaciteta među studentima novinarstva, medijskim profesionalcima i širom publikom o kršenju slobode izražavanja u Bosni i Hercegovini.

2016

Projekat “Mediji i javni ugled“ pokrenut je sa ciljem uspostavljanja transparetnosti medijskog vlasništva, finansiranja medija i oglašavanja u Bosni i Hercegovini.

2015

Cilj Regionalne nagrade EU za istraživačko novinarstvo je da predstavi izrazite uspjehe istraživačkih novinara/ki iz regiona i poveća vidiljivost kvalitetnog novinarstva.

2015

Cilj projekta, koji podržava organizacija Civil Rights Defenders, je povećanje vidljivosti lokalnih organizacija civilnog društva koje rade u domeni zaštite slobode izražavanja i slobode medija u BiH.

Pages