O Mediacentru / Saopštenja

Rezultati 2. Poziva za podnošenje prijedloga projekata iz oblasti medijske i informacijske pismenosti

Mediji za građane – građani za medije
Izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva za unapređenje medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu
 
Rezultati 2. Poziva za podnošenje prijedloga projekata
Medijska i informacijska pismenost za organizacije civilnog društva u Bosni i Hercegovini
 
Fondacija za razvoj medija i civilnog društva „Mediacentar“ iz Sarajeva je u periodu 6.9. - 7.10.2019. imala otvoren javni poziv za podnošenje prijedloga projekata čiji je cilj izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini radi promoviranja praksi i politika medijske i informacijske pismenosti na lokalnom nivou.  
 
Poziv za podnošenje prijedloga projekata je bio namijenjen organizacijama civilnog društva u Bosni i Hercegovini koje se bave programima za medije, obrazovanje, zagovaranje, javne kampanje i umjetnost ili razvojem digitalnih inovativnih projekata.
 
Organizacije civilnog društva su mogle aplicirati za dvije vrste projekata:
 
LOT 1: Projekti unapređenja vještina medijske i informacijske pismenosti građana
 
LOT 2: Kreativne inovacije – Projekti u oblasti umjetničke, medijske produkcije i produkcije u oblasti informacijskih tehnologija kojima se promoviraju inovacije i pristupačnost u obrazovanju iz medijske i informacijske pismenosti 
 
Na osnovu objavljenih kriterija, Nacionalni odbor za ocjenjivanje iz BiH je ocijenio kvalitet svih aplikacija koje su podnesene u roku za prijem i ispunjavale administrativne i tehničke uslove navedene u Pozivu. Konačnu odluku za dodjelu grantova je donio Upravni odbor regionalnog projekta Mediji za građane – građani za medije.
 
U skladu sa odlukom Upravnog odbora regionalnog projekta Mediji za građane – građani za medije, Fondacija za razvoj medija i civilnog društva “Mediacentar” je 9.12.2019. potpisala ugovore sa dobitnicima grantova.
 
Listu dobitnika grantova Drugog Poziva za podnošenje prijedloga projekata možete naći ovdje
 
 

Pratite “Mediji za građane - građani za medije“ na društvenim mrežama:

@CIMU_SEE
 
@SEENPM_org
 
Za informacije o projektu, možete se obratiti na admin@seenpm.org.
 
 
Regionalni program “Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta nevladinih organizacija za razvoj medijske i informacijske pismenosti na Zapadnom Balkanu” uz podršku Europske unije implementiraju partnerske organizacije Mediacentar Sarajevo, Albanski medijski institut, Makedonski institut za medije, Institut za medije Crne Gore, Novosadska novinarska škola, Mirovni Inštitut, SEENPM.