O Mediacentru / Saopštenja

Debata o sportskom novinarstvu: Novinari su dio događaja

Debata pod nazivom "Sportsko novinarstvo - dio problema ili dio rješenja u bh. sportu" održana je 20.03.2014. u prostorijama Mediacentra Sarajevo. Učesnici debate Sabahudin Topalbećirević, Sinan Sinanović, Milorad Đurković, Ivica Osim razgovarali su sa Senadom Pećaninom o stanju u sportskom novinarstvu u Bosni i Hercegovini. 

Publika, većinski sadržana od strane sportskih novinara, aktivno je učestvovala u raspravi o razlozima zbog kojih je došlo do raskola između bh. nogometnih reprezentativaca i predstavnika medija. "Priča o igračima i novinarima je vječna dilema. Mi njih posebno ne volimo, oni nas posebno ne vole i tako to ide", izjavio je sportski komentator Sbahudin Topalbećirević. 

Zanimljiv razgovor o sportskom novinarstvu možete pogledati u videu ispod. 

Fotografije sa događaja dostupne su na Facebook stranici Mediacentra, kao i na Twitteru pod hashtagom #sportskonovinarstvo.

Sa debate "Sportsko novinarstvo - dio problema ili dio rješenja u bh. sportu" izvještavali su i polaznici treninga Novinarstvo 2.0: Multimedijalna produkcija

---------------------------------

Veče posvećeno sportskom novinarstvu organizovano je u sklopu programa koji već treću sezonu uspješno realizuju Mediacentar Sarajevo i Frontline Club iz Londona, uz finansijsku podršku Media Programa Open Society Foundation London. Projekcijama dokumentarnih filmova i organiziranjem debata, projekat ima za cilj da informira javnost o aktualnim društvenim temama, slaveći nezavisno i kvalitetno novinarstvo te potakne razmjenu mišljenja.