Regionalna konferencija: Digitalni mediji u novoj eri

Regionalna konferencija: Digitalni mediji u novoj eri
05/03/2021

Regionalna konferencija: Digitalni mediji u novoj eri

Konferencija
Tirana/Online
Balkan

Helsinški odbor u Albaniji organizuje dvodnevnu regionalnu medijsku konferenciju pod nazivom "Digitalni mediji u novoj eri: Put ka samoregulaciji, etici i nezavisnosti". 

Konferencija će se održati 18. i 19. marta u hibridnom formatu koji će kombinovati događaj u Tirani sa online sesijama kreiranim tako da podstaknu bolje razumijevanje, podignu svijest i pronađu efikasne načine za razvoj i osnaživanje medijske samoregulacije, minimiziranje kršenja etičkih pravila i očuvanje i jačanje medijske nezavisnostiod internih i eksternih pritisaka i utjecaja.

U fokusu će biti izazove i rješenja medijskih predstavnik/ca iz svih zemalja Zapadnog Balkana (WB6). Eksperti/ce iz Albanije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova, kao i iz Holandije i iz Evropskog suda za ljudska prava će doprinijeti diskusijama tokom događaja.

Predstavnici/e medijskih organizacija i regulatornih tijela, urednici,/urednice, novinari/novinarke, istraživači/ce i medijski eksperti/ce zainteresirani za učešće na konferenciji pozvani su da se prijave slanjem kratke biografije (do jedne stranice) i pratećeg pisma na e-mail adresu office@ahc.org.al. Radni jezik konferencije je engleski.

Rok za prijavu je 5.3.2021.

Nakon događaja, AHC će kroz male novčane nagrade podržati nekoliko novinara/novinarki koji budu učestvovali u konferenciji i budu zainteresirani za dublje istraživanje tema o kojima se bude govorilo.

Za više informacija o programu događaja i procesu prijave, posjetite službene stranice organizatora.