Poziv za trening na temu suočavanja s prošlošću

Poziv za trening na temu suočavanja s prošlošću
08/03/2020

Poziv za trening na temu suočavanja s prošlošću

Trening
Tuzla
Bosnia and Herzegovina

foto: pixabay

Udruženje za kritičko mišljenje Mostar (portal Tačno.net) i Forum Civilna mirovna služba u BiH (ZFD) pozivaju novinare i novinarke, kao i studente i studentice novinarstva, da se prijave na trening iz oblasti istraživanja, pisanja i izvještavanja o temama vezanim za suočavanje sa prošlošću i kulture sjećanja koji će se održati u Tuzli 14. i 15.3.2020.

Cilj treninga je osnaživanje i povećanje znanja novinara, kao i nezavisnih medija za izvještavanje, pisanje i istraživačko novinarstvo o temama vezanim za suočavanje s prošlošću.

Na dvodnevni trening se, pored studenata i studentica novinarstva, mogu prijaviti i novinarke i novinari koji rade u medijima ili udruženjima i organizacijama koje pripremaju medijski sadržaj.

Program će, pored treninga, obuhvatiti i mentorski rad u stvaranju, objavljivanju i promociji teksta/bloga svakog od učesnika obuke na portalu Tačno.net i regionalnoj web stranici o suočavanju sa prošlošću dwp-balkan.org.

U okviru projekta će se vršiti umrežavanje svih učesnika/ca sa sve četiri radionice iz Tuzle, Sarajeva, Mostara i Banjaluke.

Rok za prijavu je 8.3.2020.

Troškove obuke, smještaja, obroka tokom obuke i prevoza za učesnike snose organizatori treninga.

Više informacija možete naći na službenim stranicama organizatora.

___

Želite sedmični pregled vijesti, analiza, komentara i edukacija za novinare u Inboxu Vašeg e-maila? Pretplatite se na naš besplatni E-bilten ovdje.